Leergang LDM: Examenopdracht 4

In onderstaande uitwerking geef ik invulling aan examenopdracht 4 van de Leergang LDM. In deze opdracht moet je een werkvorm (activerende opening, discussievorm, quiz, presentatie of groepswerkvorm) voorbereiden bij de gelezen theorie. Deze werkvorm voer je tevens uit tijdens de tweede tweedaagse van de leergang. De mede-leergangers geven feedback op basis van de criteriumlijst.

Ik heb gekozen voor het boek Leren in 5 dimensies van Robert Marzano. Tevens heb ik gekozen voor de Quiz-vorm. In eerste instantie was ik begonnen met een Quiz in Kahoot, echter is er een beperking van het aantal letters dat een vraag en een antwoord lang kan zijn. Hierdoor liep ik tegen beperkingen aan. Jammer, want ik had graag een ander tool leren inzetten. Vandaar dat ik gekozen heb voor Socrative.

In bovenstaande screenshots staan de vragen die ik gemaakt heb op basis van de theorie. Enerzijds heb ik gepoogd om het groter geheel te pakken in de eerste vragen, en daarna per dimensie een vraag te formuleren. Zo komt in 10 vragen zowel de breedte als de diepte aan bod.