Een helder betoog van Jef Staes: Do diplomas kill passion and talent? YES!

Door mijn collega Rob de Vrind werd ik geattendeerd op onderstaande video van Jes Staes: “Do diplomas kill passion and talent?”.

Een interessant en helder betoog dat aangeeft dat het concept van “diplomas” de doodsteek is voor “talent”, het begrip “school” vervangen wordt door het begrip “internet” en zo de “2D-age” vervangen wordt door de “3D-age” waarbij toegang tot informatie overal en altijd aanwezig is.

Jes Staes eindigt zijn betoog met “the real meaning of learning”: als je iemand met talent en passie informatie geeft dan wordt hij/zij competent. Iemand zonder talent iets leren is “stupid”. Iemand zonder passie iets leren “is a waste of time”.

Kun je uit bovenstaande woorden geen chocolade maken? Dan raad ik je aan de video van 10 minuten echt te kijken.