Like us en maak kans op leuke prijzen ;))

Bij de ICT-Academie van het Koning Willem I College ben ik onlangs gestart met het optuigen van een eigen Facebookpagina voor de ICT-Academie. Het doel van onze facebookpagina is om:

  • onze opleiding op een eigentijdse manier neer te zetten voor onze toekomstige studenten;
  • onze huidige studenten op een eigentijdse manier te binden.

Het blijkt dat onze toekomstige studenten steeds minder via traditionele media kiezen voor een opleiding, maar meer en meer via sociale media. Je kunt dit op instellingsniveau doen, echter is het aanvullend krachtig om ook per opleiding jezelf te profileren. Vandaar deze stap. Daarnaast gaf Willem Karssenberg in zijn workshop tijdens de week van de sociale media van het Consortium voor Innovatie aan dat er op dit moment al één ROC in het land is dat de folders helemaal niet meer gebruikt vanaf dit jaar. Een extra argument om ook op opleidingsniveau sociale media in te gaan zetten.

Bij het optuigen van een Facebookpagina hoort naast het organiseren van interessante content uiteraard ook het opbouwen van een publiek bij.

Like US 640x480

Vandaar bovenstaande actie: Like us en maak kans op leuke prijzen ;-)) De actie loopt tot en met eind januari 2014. Begin februari worden uit alle likes van de facebookpagina van de ICT-Academie drie winnaars getrokken die een leuke prijs ontvangen.

Achter de schermen ben ik bezig om mijn collega’s te mobiliseren om content aan te gaan leveren. Binnen de ICT-Academie doen we veel leuke extra dingen naast het standaard onderwijs. Denk hierbij aan het bezoeken van een rechtbank of de tweede kamer in het kader van Loopbaan & Burgerschap. Er worden zeer regelmatig gastlessen verzorgd vanuit het bedrijfsleven en vallen er bijzondere situaties voor tijdens Sinterklaar en Kerst. Et cetera. Kortom, het is leuk om bij ons te leren. Dus: Like us en win!