Workshop slides: Ervaar de kracht van sociale media in de les

Op 15 en 16 januari 2014 vindt het Btg ESB&I congres plaats in het Park Plaza Amsterdam Airport Hotel net buiten het centrum van Amsterdam. Het thema van het congres is: de kracht van kwaliteit. Op 16 januari verzorg ik een workshop over de inzet van sociale media in de klas: “Ervaar de kracht van sociale media in de klas!”.

In onderstaande slides zie je de workshop zoals deze er tot nu toe staat (under construction t/m volgende week):

Een aantal aanvullingen en aanpassingen heb ik gedaan. Zo heb ik Educaplay toegevoegd. Socrative geüpdatet naar de beta versie. In het verhaal van Delicious een link gelegd naar Symbaloo. Bij de Khan Academy de laatste ontwikkelingen toegevoegd (o.a. hints en hour of coding initiatief). Bij Facebook mijn eigen ervaringen met het gebruik van een Facebook-groep in de klas toegevoegd. Bij LinoIT een link naar Padlet gelegd. Bij RSS Feedly toegevoegd als goede RSS-lezer.

Ik had verwacht dat ik in de opzet meer zou veranderen (de ontwikkelingen gaan snel), echter doordat ik in de workshop vooral focus op de toegevoegde waarde van sociale media in de les vallen het aantal aanvullingen en aanpassingen mee. Of je bijvoorbeeld LinoIT of Padlet gebruik, is dan niet zo van belang.

Ik twijfel nog of ik NUjij.nl ga vervangen door het maken van Infographics 😉