Netwerkpitch: Ervaar de kracht van sociale media in de klas! voor het congres van het Btg ESB&I

Op 15 en 16 januari 2014 vindt het Btg ESB&I congres plaats in het Park Plaza Amsterdam Airport Hotel net buiten het centrum van Amsterdam. Het thema van het congres is: de kracht van kwaliteit. Op 16 januari verzorg ik een workshop over de inzet van sociale media in de klas: “Ervaar de kracht van sociale media in de klas!”. ‘

Vandaag krijg ik een mail met het verzoek om een netwerkpitch te maken om mensen te prikkelen naar mijn workshop te komen:

Voordat je aan jouw workshop begint willen we als congresorganisatie alle deelnemers de gelegenheid bieden om zichtbaar te zijn en anderen nieuwsgierig te maken. Dat moet kort en krachtig gebeuren anders is er natuurlijk niet genoeg tijd om iedereen aan bod te laten komen. Hierna volgt een handige aanpak om te zorgen dat de netwerkpitches nieuwsgierig maken en kort en krachtig de revue passeren.

Bij de vraag wordt een korte handleiding in de vorm van eisen van een goed netwerkpitch meegeven:

  • een prikkelende opening waardoor je direct de aandacht hebt
  • duurt maximaal 30 seconden
  • wordt met passie gebracht
  • maakt het anderen makkelijk om jou te onthouden
  • is specifiek
  • anderen willen jouw pitch graag doorvertellen: is ‘besmettelijk’
  • eindigt met een vraag of nodigt jouw publiek uit (door nieuwsgierigheid) een gesprek met je te beginnen

Hmmm, een hele opgaaf voor maar 30 seconden 😉 Bij deze mijn netwerkpitch:

Als je OPENSTAAT om samen met de GROEP op een INSPIRERENDE manier BESMET te raken met de kracht van sociale media in de les, dan nodig ik je uit om de sociale media BINGO mee te spelen. Natuurlijk zijn er ook echte prijzen te winnen, maar dat is natuurlijk de meeste slechte reden om mee te spelen 😉

12-9-2013 02-03-49 PM

Mijn naam is Patrick Koning. Binnen het Koning Willem I College experimenteer ik al enige jaren met het gebruik van sociale media in de les, ben ik verantwoordelijk voor het vak Mediawijsheid dat alle BOL-studenten volgen en blog ik hier regelmatig over op mijn weblog: Lerenontrafeld.nl.

12-9-2013 02-33-02 PM

Oh ja, ONE MORE THING: neem je laptop, tablet, smart phone mee.

Wat vinden jullie hiervan? Ik kan het nog even laten bezinken, maar ik kan je verzekeren dat 30 seconden zo voorbij zijn.