Een voorbeeld van het gebruik van Socrative en Prezi in een les Nederlands

Op de weblog van Youngworks staat een mooie video over het gebruik van Socrative en Prezi in een les Nederlands onder de titel: Hoe kunnen docenten ICT toepassingen inzetten om leren te bevorderen?

De docente gebruikt een Socrative quiz om voor de instructie de studenten te testen, daarna geeft ze uitleg in Prezi, en test ze ten slotte de studenten opnieuw. Een mooie manier om direct inzichtelijk te maken wat de leerwinst is voor de studenten. Interessant zijn ook de reacties van de studenten over het gebruik van Socrative en Prezi.

Op de site van Leraar24 staat de video onder de titel: Bring Your Own Device (BYOD). Wat mij betreft een minder pakkende titel dan de titel op de site van Youngworks: Hoe kunnen docenten ICT toepassingen inzetten om leren te bevorderen?

In de video wordt juist uitgelegd dat het niet om de technologie gaat, maar om de didactische meerwaarde in de les. Vandaar dat ik de titel niet helemaal de lading vind dekken. Maar ach, het voorbeeld vind ik ijzersterk 😉