Hoe verberg ik tijdlijnfoto’s en likes op Facebook?

Zo’n twee weken geleden heb ik een training Facebook verzorgd voor een grote groep collega’s van de afdeling Facilitair Bedrijf van het Koning Willem I College. Naar aanleiding van deze training kreeg ik via mail de volgende vraag:

11-19-2013 02-48-53 PM

Ik heb bovenstaande vraag even moeten uitzoeken, omdat ik de kennis niet zo paraat had. Allereerst kun je via “Gedeelten beheren” ervoor zorgen dat bepaalde onderdelen niet getoond worden op jouw Facebook profiel. Denk hierbij aan Muziek, Likes, Films, TV Programma’s, et cetera. Je kunt dit instellen met de optie “Gedeelten beheren” zoals te zien in onderstaande screenshot.

11-19-2013 02-37-31 PM

Maar …. in het scherm wordt meteen door Facebook al duidelijk gemaakt dat het hier om gedeeltelijk verbergen gaat: “Schakel dit selectievakje uit om gedeelten te verbergen. Afzonderlijke verslagen in verborgen secties kunnen nog steeds op je tijdlijn, in het nieuwsoverzicht en op andere plekken op Facebook worden weergegeven.”.

11-19-2013 02-59-18 PM

Om deze mogelijkheid ook te beperken zul je de instellingen per afzonderlijke Like, Muziek, Films, et cetera. moeten aanpassen van “openbaar” naar de instelling waarvoor je kiest. Zie bovenstaande screenshot om dit per afzonderlijk bericht aan te passen.

Je kunt dit ook in één keer doen met de optie: “Het publiek beperken voor berichten die je hebt gedeeld met vrienden van vrienden of openbaar.” als je achteraf je instellingen hebt aangepast. Bijvoorbeeld omdat je de training over Facebook bij mij gevolgd hebt.

11-19-2013 03-02-09 PM

Zie hiervoor bovenstaande screenshot.