Nixie Pixel legt uit: Wat is een goed wachtwoord? & Check je eigen wachtwoord online

Een interessante bron voor Linux fans is Nixie Pixel met OS Alt. Iedere week gaat ze in op diverse onderwerpen in de open source wereld: nieuwe versie van een populaire Linux distributie, handige tips en trucs voor in de terminal, maar ook open source gaming.

In haar laatste video gaat ze in op wachtwoorden: Wat is een goed wachtwoord? Ze is erg kritisch over alle beperkingen die sites opleggen in het kiezen van een wachtwoord. Veel sites dwingen namelijk af dat je minimaal hoofdletters, leestekens en cijfers combineert met letters. Op deze manier ontstaan niet te onthouden wachtwoorden. Dit maakt dat de gebruiker zijn wachtwoord voor alle sites die hij/zij heeft hergebruikt. En wat blijkt? Een lang wachtwoord is vaak beter dan een kort wachtwoord met cijfers.

10-22-2013 12-52-18 PM

Op de website HowSecureIsMyPassword? kun je controleren hoe goed jouw wachtwoord is. Oftewel: in hoeveel jaar je wachtwoord door het proberen van alle mogelijke combinaties te achterhalen is. Daarnaast geeft de site ook tips hoe je je wachtwoord kunt verbeteren.