Mediawijscampagne bij het Koning Willem I College: Ben jij Mediawijs?

Afgelopen tijd ben ik samen met Nathalie van den Boogaard bezig geweest mijn idee om via sociale media onze leerlingen bewuster te maken van hun gebruik verder uit te werken. Het idee is om via sociale media en traditionele media studenten (en docenten) aan het denken te zetten via een prikkelend woord. Daarnaast wordt op deze manier het innovatieve karakter van het Koning Willem I College kracht bijgezet en wordt gepoogd om zo ook docenten op een ludieke manier te bereiken. Dit om het belang van het vak Mediawijsheid verder kracht bij te zetten en een positieve houding ten opzichte van sociale media te stimuleren: Het vak Mediawijsheid is leuk!

Al brainstormend en voortbouwend op het succes van de fotowedstrijd op Facebook is een combinatie van sociale en traditionele media en een vorm van “gaming” met een echte prijs als concept geboren.

10-16-2013 08-48-15 AM

Bovenstaande poster wordt zowel digitaal in Facebook als fysiek in onze gebouwen opgehangen. Studenten reageren via Facebook en geven aan wat het woord (in dit geval: Phubbing) betekent en wat ze er van vinden. Als studenten de poster tegenkomen dan scannen ze de QRCode en komen zo op de Facebook-pagina terecht. Uiteindelijk maken de studenten (of docenten) kans op een kleine prijs.

Er staat een rits van prikkelende woorden klaar om de komende maanden te gebruiken en te kijken of deze vorm van campagne werkt. Ik ben benieuwd 😉