Socrative 2.0: NIEUWE LAYOUT, minder anoniem en meer anno 2013

Vandaag wordt er een nieuwe versie van Socrative gelanceerd. Op dit moment is het gedeelte dat je gebruikt om quizzen aan te maken in onderhoud.

10-7-2013 10-19-13 AM

Ik gebruik Socrative zeer regelmatig en kijken reikhalzend uit naar de nieuwe versie: Socrative 2.0. Als je wilt weten wat er veranderd dan kun je dat in onderstaande video zien.

Mijn eerste indruk is dat vooral het interface significant verbeterd is. Zowel in het sneller en gemakkelijker kunnen aanmaken van quizzen als het presenteren van de resultaten van de studenten op het scherm. Daarnaast ziet het er allemaal een stuk aantrekkelijker uit. Een ander ding dat opvalt is dat studenten hun naam moeten invoeren. Hierdoor wordt het meedoen minder anoniem. Echte nieuwe functionaliteit in de zin van nieuwe soorten quizzen heb ik zo gauw in de video niet kunnen vinden.