Wat is een criteriumgericht interview, portfolio, reflectieopdracht, et cetera?

Ter voorbereiding van een externe certificering rondom examinering kwam ik in mijn voorbereiding de site: Studielicht tegen van de Arteveldehogeschool in België.

Studielicht

Op deze site worden een aantal beoordelingsvormen eenvoudig beschreven:

Studielicht is een website waar studenten tips vinden over veel gebruikte beoordelingsvormen in het hoger onderwijs. Er worden 11 beoordelingsvormen beschreven. Telkens valt te lezen hoe de beoordelingsvorm verloopt, hoe de student zich het beste kan voorbereiden, wat veel voorkomende moeilijkheden zijn enz. Doel van Studielicht is om de studenten te informeren over beoordelingsvormen zodat de student zijn persoonlijke leerstijl kan aanpassen aan de wijze waarop beoordeeld wordt.

Een mooie bron die op diverse plekken in te zetten is in het onderwijs rondom beoordelen.