Digitaal lesmateriaal maken met (de nieuwe) eXe Learning onder Windows 7 en Windows 8

Binnen de ICT-Academie gebruiken we eXe Learning om lesmateriaal te maken. De laatste anderhalf jaren liepen we er tegenaan dat eXe Learning niet echt meer onderhouden werd. eXe Learning draaide binnen een oude versie van Firefox waardoor onder Windows 7 en Windows 8 het vaak niet lukte om eXe Learning aan de praat te krijgen. Vandaag checkte ik of er een nieuwe versie was … en inderdaad: eXe Learning is er weer ūüėČ

9-20-2013 09-19-10 AM

De nieuwe versie draait goed onder Windows 7 en Windows 8 doordat men nu via een webserver de functionaliteit aanbiedt in de browser naar jouw keuze: Chrome, Firefox, Internet Explorer, … Daarnaast is de layout en zijn de edit mogelijkheden flink uitgebreid. Kortom, eXe Learning is terug!

Wat ik niet helemaal begrijp is dat deze versie er al vanaf 2012 zou zijn als ik naar de diverse data kijk op de website. Ergens heb ik iets gemist. Op de standaard website: eXeLearning.org kon ik de software niet meer downloaden. Vandaar dat ik terecht kwam bij eXeLearning.net. Op deze pagina is de nieuwe versie te downloaden.