Humoristische en leerzame video over netneutraliteit: The Internet Must Go

In onderstaande tweet van Pedro de Bruyckere staat een tip met een link naar een video over netneutraliteit:

De video geeft op humoristische wijze weer wat het belang van netneutraliteit is.

Een mooie beeldspraak in de video is het vergelijken van het internet met een brug waarbij de vrachtwagens van een pizzabezorgservice een eigen baan krijgen waardoor andere bedrijven later bij hun klanten komen (met koud eten). En zo de competitie buiten spel zetten. Deze beeldspraak klinkt absurd, echter in de video wordt aangegeven welke druk er op netneutraliteit staat in de wereld.

Een mooie video die zeker in lessen Mediawijsheid te gebruiken is. Laat de studenten aan de hand van de video uitleggen wat netneutraliteit is, laat ze op zoek gaan naar argumenten voor en tegen netneutraliteit en laat ze de krachten die voor en tegen netneutraliteit strijden in kaart brengen. Mogelijk een mooie combi met het vak Engels, omdat de video in het Engels is. Ik twijfel nog of en hoe ik hem voor het MBO kan gebruiken, omdat het niveau Engels redelijk hoog is in de video. Iemand een idee?

De campagne wordt ondersteund met een Website: The Internet Must Go.