Verdiepingssessie Mediawijsheid: Wat is wijsheid? #mediawijsheidcompetenties?

Komende donderdag is er bij Kennisnet in Zoetermeer een verdiepingssessie over Mediawijsheid:

Wat is mediawijsheid? Wat betekent het concreet voor de docent? En hoe pas je het in binnen je onderwijs? Kennisnet organiseert in Zoetermeer op 12 september 2013 de bijeenkomst ‘ Wat is wijsheid? #mediawijsheidcompetenties?’ waarbij antwoord wordt gegeven op deze vragen.

De afgelopen jaren werd Mediawijsheid als een containerbegrip gebruikt voor alles wat te maken had met ‘oude en nieuwe’ media, ict en hoe je hiermee moest werken. Maar wat is mediawijsheid nu echt? Wat betekent dit voor jou als docent? Wat moet je kunnen als docent? De meeste scholen beseffen inmiddels dat er ‘iets’ met mediaopvoeding en sociale media moet gebeuren. Maar wat en hoe dan en wat betekent dit nu concreet voor de docent?

Kennisnet helpt docenten inzicht te krijgen in wat mediawijsheid is en hoe mediawijs te worden. In dit kader wordt er op donderdag 12 september een verdiepingssessie over mediawijsheid georganiseerd. Uitgangspunt in de sessie is een door Mediawijzer.net en Kennisnet ontwikkeld Competentiemodel Mediawijsheid. Gezamenlijk zullen we de competenties onder de loep nemen en vertalen naar de onderwijspraktijk van docenten in het voortgezet onderwijs en mbo. Er worden praktische richtlijnen en tips gegeven over de wijze waarop je mediawijs kunt worden en deze competenties kunt toepassen in jouw onderwijs. Patrick Koning vertelt zijn ervaringen ten aanzien van het ontwikkelen van mediawijsheidcompetenties van docenten op zijn school Koning Willem I College.

John van Hanswijk, Anne-Marie Gootjes, Olaf de Groot en ikzelf geven inhoud aan de verdiepingssessie.

9-9-2013 02-56-18 PM

Doordat ik een kick-off van de Beroepscomponent Leekracht heb staan tot 16:00 in ‘s-Hertogenbosch ben ik online aanwezig vanaf 16:45. Ik ben erg benieuwd hoe het is om online in gesprek te gaan met de deelnemers. Lijkt me een erg leuke en leerzame ervaring.

Inschrijving is nog mogelijk via deze link.