NTR academie: opvoeden in een tijd van multimedia-prikkels

Vanaf maandag 15 juli zendt de NTR het programma “NTR academie” uit met iedere avond een grote denker. De uitzending van donderdag 18 juli stond in het teken van opvoeden in een tijd van multimedia-prikkels:

Justine Pardoen van Ouders Online merkt dat kinderen van nu voortdurend geconfronteerd worden met multimedia-prikkels. Kinderen twijfelen steeds vaker aan wat ze kunnen en wat goed voor hen is.

In 25 minuten wordt Justine Pardoen gevolgd en bevraagd hoe je je kinderen het beste opvoedt op in deze tijd. Ze deelt haar inzichten op een zeer toegankelijke manier in het programma. Zo is er bijvoorbeeld een deel van een lezing te volgen die Justine Pardoen geeft op een middelbare school voor zowel de leerlingen als de ouders.

2014-04-10_14-06-54

Haar belangrijkste boodschap: Verbieden heeft geen zin. Leer de kinderen omgaan met de vele prikkels die er zijn. Leer ze zelf bewust keuzes maken door in gesprek te gaan. Hoe je dat doet wordt getoond in deze uitzending. Wil je meer handvatten om in gesprek te gaan lees dan haar boek: Focus!.

Ik heb het boek gelezen en gebruikt bij de presentatie: Presentatie survivaltips voor ouders in de Branding: Hoe leer ik mijn zoon/dochter wijs te surfen op het internet? tijdens de conferentie Ouders in de Branding op het Koning Willem I College.