Vormen van Het Nieuwe Pesten: een spel met Educaplay

Gisteren ben ik bezig geweest met het voorbereiden van een workshop over Het Nieuwe Pesten op 15 augustus. Tijdens het brainstormen en de eerste stapjes zetten in het maken van de bijbehorende Powerpoint kwam ik op het idee om de deelnemers zelf de diverse vormen van Het Nieuwe Pesten te laten ontdekken. Door de begrippen, bijvoorbeeld Harassment, te laten koppelen aan de definitie en een voorbeeld zou ik dit vorm kunnen geven. Toen ik op zoek ging naar een geschikte sociale media tool hiervoor kon ik deze niet vinden in mijn standaard lijst met resources.

Gelukkig is er Twitter en #durtevragen. Als snel kreeg ik diverse reacties van Erwin Klaasse, Ruus Flohr, Adnan Sawadi en Lies Mesu. Al proberend heb ik uiteindelijk met Educaplay een leuke digitale werkvorm in elkaar kunnen zetten.

Vormen van Het Nieuwe Pesten

Ik ben de Twitteraars: Erwin Klaasse, Ruus Flohr, Adnan Sawadi en Lies Mesu enorm dankbaar voor hun reactie. Erwin Klaasse wil ik in het bijzonder bedanken voor zijn vele tips 😉