Uitreiking certificaten train-the-trainer Mediawijsheid

Gisteravond vond in Ons Restaurant van het Koning Willem I College onder genot van een 4-gangen diner de officiële uitreiking plaats van de certificaten train-the-trainer Mediawijsheid. Het was erg gezellig om elkaar na een aantal maanden weer te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

Ons Restaurant van het Koning Willem I College – dit is een algemene foto van Ons Restaurant (niet van de uitreiking)

Coen Free, voorzitter college van bestuur van het Koning Willem I College reikte de certificaten persoonlijk uit. In zijn toespraakje gaf hij aan blij te zijn met de positieve inzet van de deelnemers en ontwikkelaars om het vak Mediawijsheid vorm te geven. Hetgeen er nu staat is een solide basis om komend schooljaar het vak uit te rollen naar de resterende afdelingen. Een van zijn wensen om voor zijn pensioen (eind van dit schooljaar) gerealiseerd te hebben is hiermee uitgekomen, aldus een zeer trotse Coen Free.

De volgende docenten hebben het certificaat behaald:

 • Karlijn van den Anker
 • Manus van Bommel
 • Jos Broks
 • Rick Merkens
 • Peter Mutsaers
 • Marja van Noort
 • Liesbeth Pijnappel
 • Paula de Ruiter
 • Karen Toemen
 • Peter Verhoef
 • Renske Wiebes

Een aantal cijfers: van de vijftien docenten die gestart zijn hebben er elf het certificaat behaald hebben. Twee zijn gestopt vanwege medische problemen die ontstonden tijdens de train-the-trainer. Twee personen hebben het niet gehaald. Oftewel: een slagingspercentage van 87%. Uit de evaluatie rolde een een tevredenheid van 7.53. Iets om trots op te zijn na een eerste ronde train-the-trainer.