Masterclass Flipping the Classroom op 21 juni a.s. in School voor de Toekomst

Masterclass Flipping the Classroom
Op vrijdag 21 juni a.s. wordt er in School voor de Toekomst een Masterclass gegeven over Flipping the Classroom. Met Flipping the Classroom wordt het voor u als docent mogelijk om, met behulp van zelfgemaakte video’s, uitleg over kennis te geven die studenten buiten schooltijd kunnen volgen. Door aan deze uitleg een kleine online toets (een skiptest) te koppelen kunt u direct vaststellen welke studenten extra uitleg nodig hebben en welke studenten toe zijn aan verwerkings- of verrijkingstof. Door het verplaatsen van het instructiegedeelte komt er in de reguliere les tijd vrij om te differentiëren op niveau.

U draait de les dus om! Tijdens de les zet u uw studenten aan de slag met behulp van activerende werkvormen, om bepaalde facetten van het onderwerp verder en dieper te laten inoefenen. Flipping the Classroom gaat u als docent weliswaar niet minder voorbereidingstijd kosten, maar levert u wel meer mogelijkheden op om te differentiëren in de klas. Enthousiaste docenten, werkzaam in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs, zijn u al voorgegaan…!

Door het toepassen van Flipping the Classroom krijg ik kwalitatief betere lessen die intrinsiek motiverend werken!”

Willion Maas, docent Ondernemerschap ROC Mondriaan (Den Haag)

Programma
De Masterclass Flipping the Classroom is er één in een reeks van twee bijeenkomsten. In deze eerste Masterclass leert u heel praktisch hoe u een korte video ontwikkelt, die inhoudelijk en technisch van goede kwaliteit is. Het programma begint om 08.45 u. in de Foyer (1e verdieping) van de School voor de Toekomst en is om 13.00 u. afgelopen. Tussendoor is er een korte lunch voor alle deelnemers.

In de tweede Masterclass (na de zomervakantie) gaan we in op hoe u via activerende werkvormen kunt differentiëren in de les, door tijd die vrijkomt dankzij het verplaatsen van het instructiegedeelte.

Organisatie
Deze Masterclass is een pilot en wordt georganiseerd door het ATL in samenwerking met de landelijke Expertgroep Onderwijs en ondernemerschap.

Aanmelden
De Masterclass is open voor geinteresseerden van buiten het Koning Willem I College. Aanmelding via Gerard Aaftink van De Wereld van de Ondernemer melden (gerard@dwvdo.nl).