Over de streep na de Facebook moord bij het Lorentz Lyceum in Arnhem

Ook dit jaar is het programma over de streep er weer. Afgelopen dinsdag was er een bijzondere uitzending vanuit het oogpunt van mediawijsheid:

Arie Boomsma gaat langs bij het Lorentz Lyceum in Arnhem, een middelbare school voor mavo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en Arnhem International School. Op deze school spelen er net zoals op elke andere school pesterijen en vooroordelen. Echter, de meeste mensen zullen de school kennen van de Facebookmoord. De school heeft te maken met een collectief trauma, nadat klasgenootje Joyce (‘Winsie’) op 19 januari 2012 werd vermoord door de 15-jarige Jinhua. Aanleiding: de 15-jarige Joyce zou over haar beste vriendin Polly (ook 15 en leerling op het Lorentz Lyceum) hebben geroddeld op Facebook.

Zie onderstaande uitzending van KRO’s Over de Streep:

Een mooi programma. Ik bedoel zowel over de streep als Challenge Day. En een moedig besluit van de school om na alle emoties rondom de Facebook moord hieraan mee te doen. Een voorbeeld wat mij betreft.