Presentatie “Mediawijsheid als vak” voor Dé Managementconferentie

Op 10 en 11 april 2013 vindt in Hengelo Dé Managementconferentie plaats van het Consortium voor Innovatie. Voor mij zijn de conferenties van het Consortium voor Innovatie een van de meest waardevolle evenementen.

Op woensdag verzorg ik samen met Martijn Bos (Ronde 1 om 14.45-15.45 uur) een presentatie over de invoer van het vak Mediawijsheid binnen het Koning Willem I College. Aan de hand van het ADDIE-model worden de diverse invalshoeken belicht van de invoer van een verplicht vak dat centraal ontwikkeld en uitgerold wordt.

Ook dit jaar mag ik weer als gastblogger (en vriend van het CvI) verslag doen van de diverse presentaties die ik bezoek. Altijd een erg leuke bezigheid die aan de ene kant vermoeiend is, maar voor mezelf de leerwinst verhoogd, omdat ik mezelf dwing om een samenhangende samenvatting te maken van de presentatie. Ik hoop natuurlijk dat de andere bezoekers (of niet bezoekers) zo ook een stukje mee kunnen krijgen van de boeiende en leerzame verhalen uit onderwijsland.