Workshop: “Ervaar het landschap van Sociale Media” bij Visio

Op 4 juni geef ik op een studiedag voor Visio wederom de workshop: “Ervaar het landschap van Sociale Media”. Als teaser heb ik een basis van bestaande teksten een nieuwe tekst gemaakt.

Workshop: Ervaar het landschap van sociale media!
In 2011 bleek dat uit een onderzoek van de Academie voor Media en Maatschappij dat een groot deel van de problemen met sociale media en mobiele apparatuur in het onderwijs te wijten is aan de naïviteit van het onderwijs:

Volgens Liesbeth Hop, woordvoerster van de Academie voor Media en Maatschappij, begint het probleem al bij de naïviteit van het Nederlandse onderwijs: “Ze zijn onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden van de huidige mobieltjes en smartphones”, zegt ze.

Aan de hand van de Sociale Media Bingo wordt met elkaar het landschap van sociale media verkend met als doel te leren wat de mogelijkheden van sociale media en mobiele apparatuur zouden kunnen zijn in het klaslokaal.

Sociale Media Bingo
Met elkaar wordt in gesprek gegaan over de mogelijke kansen, maar ook bedreigingen. Natuurlijk zijn er echte prijzen te winnen met de Sociale Media Bingo.