Themabijeenkomst LRN21: Homo laboris cogitus digitalis mobilis sociologicus op 5 maart

Zoals ik al eerder geblogd heb, is er om 5 maart een themabijeenkomst bij LRN21 met als titel: Homo laboris cogitus digitalis mobilis sociologicus. De volgende presentaties worden gegeven:

Harry van der Schans doet uit de doeken hoe het basisprogramma denkvaardigheden is vormgegeven voor leerlingen van het Koning Willem I College en hoe de implementatie op deze school is aangepakt. Zijn verhaal sluit het beste aan op de LRN21 competentie Betekenisgevend, maar er zijn uiteraard ook verbindingen met diverse overige competenties.

21st Century Skills & de 3C's

De LRN21 competentie Media wijs en –vaardig wordt bediend door Patrick Koning. Met collega’s heeft hij Mediawijsheid als vak ontwikkeld. Het beoogt leerlingen van middelbare beroepsopleidingen te wapenen met inzicht in en vaardigheid met de nieuwe media om beter te functioneren in de maatschappij, specifiek bij leren en als voorbereiding op verantwoord gebruik binnen beroepsituaties.

Het Zweedse Projectplace  heeft voor zijn ruim 820.000 geregistreerde gebruikers in meer dan 120.000 projecten de sociale aspecten binnen projecten met de nieuwe media verankerd in zijn cloud based project management software. Wat zijn de overwegingen? Hoe worden ze gebruikt en welke resultaten zijn aanwijsbaar?  Niek Velthuijzen, Enterprise account manager bij Projectplace Nederland presenteert zijn bevindingen.

Kijk op www.svdt.org. Onder “Actueel” vindt u meer informatie over het programma van deze middag en het online aanmeldingsformulier voor de bijeenkomst en het diner. U kunt zich nog aanmelden.