Als ouder een dagje meelopen met de lessen van je kind bij: “Ouders in de klas”

Het Koning Willem I College organiseert op dinsdag 26 maart 2013: ‘Ouders in de Klas’. Ouders kunnen die dag als ouder/verzorger een dagje meedraaien met hun zoon of dochter:

Hoe gaat dat precies in zijn werk?
Tijdens ‘Ouders in de Klas’ op 26 maart mag uw zoon of dochter zich bij elke les laten vergezellen door één ouder. U bent de hele dag van harte welkom. U mag zelf beslissen of u de hele dag mee wilt maken of enkele uren. Uw zoon of dochter moet wel bij elke les aanwezig zijn. In plaats van alleen maar leerlingen, zit er die dag dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas. Het huiswerk voor die dag moet gewoon gemaakt zijn, als u wilt kunt u dat tevoren samen met uw kind doen! Opgeven voor ‘Ouders in de Klas’ is niet nodig. U spreekt alleen met uw zoon/dochter af welke lessen u samen wilt volgen. En natuurlijk bent u op tijd in de les aanwezig.

Ouders zijn voor het Koning Willem I College een vooraanstaande belanghebbende. Hun kind heeft immers recht op een goede school met passend en uitdagend onderwijs. Als Koning Willem I College werken we er hard aan om zo’n goede school te zijn én te blijven. Het is heel fijn te merken dat dat ook wordt erkend. Zo bleek uit een recent landelijk onderzoek dat onze leerlingen in het algemeen zeer goed te spreken zijn over hun school en opleiding. Uit het onderzoek van de Keuzegids MBO 2013 blijkt het Koning Willem I College het beste grote ROC van Nederland te zijn, met opleidingen die tot de top behoren.

Als Koning Willem I College zijn we daar natuurlijk trots op, maar het blijven voor de ouders verhalen van anderen. Met ouders in de klas biedt het Koning Willem I College de mogelijkheid om zelf de dagelijkse schoolpraktijk op het Koning Willem I College te ondervinden.

“Ouders in de klas” is een aanloop naar de conferentie “Ouders in de branding” waar ik binnenkort een blogpost over zal schrijven, omdat ook hier het onderwerp Mediawijsheid op de agenda staat, maar dan vanuit het perspectief van de ouder.