Spezify is zoeken in Instagram, Flickr, Twitter, Vimeo, eBay, Amazon en Soundcloud

Zoals ik eerder schreef heb ik vorig jaar een workshop sociale media gegeven voor Malmberg. Bij de evaluatie van de workshop kreeg ik het boekje: “Slimmerkunde” mee als voorbeeld van wat Malmberg toe nu toe gedaan heeft op het gebied van sociale media. Een leuke methode waarin de vakken Mediawijsheid en Denkvaardigheden samenkomen. Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van deze methode, omdat ik er tot nu toe nog weinig over gehoord had. In 2011 werd het op de NOT gelanceerd, echter lijkt het daarna beperkt ingezet te worden. Althans, dat beeld krijg ik op het internet. De bijbehorende blog is niet meer online bijvoorbeeld.

1-22-2013 11-09-56 AM

Al bladerend kwam ik een voor mij nieuwe zoekmachine tegen: Spezify. Met Spezify zoek je in diverse sociale media sites en worden de zoekresultaten visueel aantrekkelijk weergegeven. Een interessante optie voor lessen Mediawijsheid.