Hoe maak je een Facebook-groep voor je school/klas zonder dat de leden ook vriend moeten zijn?

Afgelopen weekend heb ik naar aanleiding van een vraag tijdens de week van de sociale media van het Consortium voor Innovatie gezocht naar het antwoord: “Moeten de leden van een Facebook-groep ook vriend zijn van de docent?”. Deze vraag werd uiteraard gesteld, omdat docenten of studenten niet altijd elkaar vriend willen zijn in Facebook om zo hun privacy te beschermen.

Uit de zaal kwamen tegenstrijdige antwoorden. Ik wist het antwoord niet, omdat ik tot nu toe nog geen ervaring heb opgedaan met een klas met het gebruik van Facebook-groepen. Wel in de privé-sfeer met mijn familie, echter hier was die vraag niet aan de orde.

1-21-2013 09-02-01 AM

Afgelopen weekend een geheime Facebook-groep aangemaakt, en naar het antwoord op de vraag gezocht. Het antwoord is te vinden op Facebook-help. Ik kreeg het niet voor elkaar, want bij geheime Facebook-groepen kun je dat niet. Wel bij een openbare of een besloten groep.