Ervaar het landschap van Sociale Media tijdens de week van de sociale media #Consortium_v_I

In de week van woensdag 16 januari staat het innovatiehuis in ‘s-Hertogenbosch van het Consortium voor Innovatie in het teken van sociale media in het onderwijs.

In de ochtend van 10:00 – 11:30 mag ik de deelnemers meenemen in het landschap van sociale media., want zo bleek in 2011 is een groot deel van de problemen met sociale media en mobiele apparatuur in het onderwijs te wijten aan de naïviteit van het onderwijs:

Volgens Liesbeth Hop, woordvoerster van de Academie voor Media en Maatschappij, begint het probleem al bij de naïviteit van het Nederlandse onderwijs: “Ze zijn onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden van de huidige mobieltjes en smartphones”, zegt ze.

Aan de hand van de Sociale Media Bingo wordt met elkaar het landschap van social media verkend met als doel te leren wat de mogelijkheden van sociale media en mobiele apparatuur zouden kunnen zijn in het klaslokaal. Met elkaar gaan we in gesprek over de mogelijke kansen, maar ook bedreigingen. Natuurlijk zijn er echte prijzen te winnen met de Sociale Media Bingo.

Tijdens de week van de sociale media zullen ook een aantal studenten van de ICT-Academie paraat staan om hand en spandiensten te verrichten, zodat de technologie volledig ten dienste staat van de deelnemers.