Live verslag van mijn bezoek aan de Educause 2012 Annual Conference in Denver

Van 6 tot en met 9 november heb ik het genoegen om met een aantal collega’s van het Koning Willem I College de Educause 2012 Annual Conference te bezoeken in Denver. Voor mij de eerste keer dat ik de Educause bezoek.

Ter voorbereiding heb ik een aantal quote’s opgezocht:

The EDUCAUSE Annual Conference is the premier gathering for higher education IT professionals. It provides content and exploration of today’s toughest technology issues facing campuses around the world, and convenes some of the brightest minds in the community. When colleagues from around the world converge with some of the most innovative corporate solution providers, you have an event that creates invaluable networking opportunities and professional development.

De EDUCAUSE President and CIO Diana Oblinger heeft een mooie video gemaakt waarin ze uitlegt wat de Educause precies inhoudt:

Getting the Most Out of EDUCAUSE 2012 from EDUCAUSE on Vimeo.

De conferentie is opgesplitst in zes major domains. Het voor mij interessante domein is “Teaching and Learning”. Binnen deze domeinen zijn zestien thema’s geïdentificeerd. De thema’s waarop ik me wil gaan focussen zijn:

  • Sociale Media / Networking / Web 2.0 and Web 3.0
  • Student Succes / Learning Outcomes
  • Leading Edge / Strategic Innovation
De complete agenda met workshops is hier online te bekijken. Een groot aantal workshops zijn achteraf te bekijken via het internet doordat ze opgenomen worden.
Uiteraard ga ik de workshops die ik bijwoon aandachtig volgen en zal ik via mijn blog mijn ervaringen delen.
Zijn er nog meer edubloggers (of volgers) die naar de Educause 2012 gaan? Mogelijk kunnen we elkaar ontmoeten in Denver en ervaringen/gedachten uitwisselen. Lijkt me erg leuk!