Wat doe je (vooraf voor) als je pc, laptop of smart phone gestolen is (wordt)?

In de Intermediar van 5 oktober 2012 kwam ik een interessant open source project tegen genaamd: preyproject.com.

Prey Project introduction from Carlos Yaconi on Vimeo.

Met Prey kun je een groot aantal devices tracken, zodat je exact weet waar het device is op dat moment. Handig voor als je laptop, pc, tablet of smartphone gesloten is. Maar Prey bevat veel meer functies. Zo wordt er naast geo-informatie ook netwerk-informatie achterhaald. Ook kun je met de webcam een foto maken (van de dief) of een screenshot maken van hetgeen de dief aan het doen is. Verder zijn er mogelijkheden om een bericht en een geluid te sturen naar het device. Of zelfs het device volledig te locken.

Natuurlijk zijn er meerdere opties, bijvoorbeeld zoek iPhone van Apple, om bovenstaande voor elkaar te krijgen, maar voor mij zit de meerwaarde in het open source zijn, het platform-onafhankelijke (Windows, Mac OS, Linux, Android en iOS) en het groot aantal mogelijkheden van de software.

Ik heb de software getest op iOS 6.0 en Windows 8. Het werkt perfect.

Op de website kun je Prey downloaden en installeren op je Windows, Mac OS, Linux, Android of iOS device.