Problemen met phising aan bod bij Vara’s Kassa

Afgelopen vrijdag werd in de uitzending van Vara’s kassa aandacht besteed aan Phising en de manier waarop banken omgaan met het vergoeden van de geleden schade. Een aantal banken zijn heel coulant, echter is dena Rabobank niet zo coulant bij gevallen waarbij de consument nalatig is geweest. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het doorgeven van de speciale transactiecodes om een betaling goed te keuren.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Aan het eind van de uitzending wordt ingegaan op een nieuwe manier van hacken: “Man in the Browser” waarbij via besmette software iemand mee kan kijken naar hetgeen je in de browser doet. Zo kan een hacker meekijken naar hetgeen je tijdens internetbankieren doet. Maar, de hacker kan ook informatie aanpassen zonder dat jij het ziet. Zo is het mogelijk dat een banktransactie die jij invoert en accordeert via een speciale code op de achtergrond aangepast is. Zo wordt een groter bedrag naar een andere bankrekening overgemaakt. Een slimme manier van hacken, dus iets om aandacht aan te besteden tijdens lessen Mediawijsheid.