Opening Schooljaar 2012-2013 met Minister Marja van Bijsterveldt bij het Koning Willem I College

De traditionele opening van het collegejaar van ons college had dit keer een bijzonder tintje: mevrouw Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs, was bij deze bijeenkomst in het Theater aan de Parade aanwezig en beantwoordde vragen van medewerkers.

De Minister van Onderwijs opende bij deze gelegenheid officieel het landelijke mbo-collegejaar 2012 – 2013. Het bezoek van de minister was daarnaast een belangrijk aandachtmoment voor haar Actieplan ‘Focus op Vakmanschap’. Dagvoorzitter was de bekende TV-persoonlijkheid Chazia Mourali. Chazia presenteerde het gevarieerde programma op buitengewoon deskundige, pittige maar toch vriendelijke wijze.

De ochtend begon in alle vroegte met een uitgebreid ontbijt, uitstekend verzorgd door studenten Horeca.

In zijn openingsrede toonde algemeen directeur Coen Free met tal van voorbeelden en cijfers aan dat het Koning Willem I College sterk in de schoenen staat. Mevrouw van Bijsterveldt noemde onze school “een voorbeeld van een ROC dat klaar is voor de nieuwe toekomst van het middelbaar beroepsonderwijs”.

Mevrouw Van Bijsterveldt nam deel aan een debat, waarbij medewerkers vragen konden stellen en vier teams reageerden op het antwoord van de minister. De teams bestonden uit vertegenwoordigers van medewerkers, studenten, het bedrijfsleven en leden van de Raad van Toezicht.

De ochtend werd muzikaal omlijst door studenten Cécile Fayn en Floor Bazelmans van de opleiding Artiest, die voor de gelegenheid de ‘Bijsterveldt-rock’ voor de minister hadden gecomponeerd. Docent Mobiliteit en Logistiek Dries van der Heijden zong een aria uit de opera Pagliacci. Dans was er in de vorm van popping act Jeffrey Hoofs en dansgroep The Hip Hop Basement.
Albert West sloot de ochtend feestelijk af met evergreens als ‘Amarillo’ en ‘Cha la la, I need you’.

Klik hier voor de toespraak van Coen Free
Klik hier voor de toespraak van minister van Bijsterveldt

[bron: KW1C.nl]

Ik heb de opening van het schooljaar volledig live getwitterd (zoek met from:pjkoning since:2012-08-19 until:2012-08-21 in twitter) of klik hier.

Ook in de pers zijn een groot aantal artikelen verschenen: