Digitaal jaarverslag van het Koning Willem I College: start met vakken Denkvaardigheid en Mediawijsheid in 2012

Afgelopen weekend is het digitaal jaarverslag van 2011 van het Koning Willem I College uitgebracht. Met uiteraard het voorwoord in de vorm van een video. Deze video is op Youtube te bekijken.

In het jaarverslag kijkt Coen Free tevens vooruit naar 2012 en noemt hier het Koersboek MBO ’15 waarin de koers voor de komende jaren van ons college uitgezet is. Tevens noemt hij een tweetal speciale ambities voor ons college in 2012, namelijk de invoer van twee nieuwe vakken:

  • Denkvaardigheid
  • Mediawijsheid

Twee vakken die voor onze leerlingen noodzakelijk zijn om te “overleven” in 21ste eeuw. In eerdere blogposts heb je kunnen lezen wat de ervaringen van de pilot zijn met het vak Mediawijsheid afgelopen halfjaar.

Wat mij betreft een mooie moderne vorm om het jaarverslag te verspreiden en zo een grote groep belangstellenden verantwoording af te leggen over het status van ons college. En met de invoer van het vak Mediawijsheid een voorbeeld van Practice what you preach.