Vijfde dag pilot mediawijsheid in het teken van: eindopdracht en peer review
Vorige week dinsdag was in de School voor de Toekomst dag vijf van de pilot Mediawijsheid samen met @mbos. Een groep studenten van de opleiding Applicatie Ontwikkelaar van de ICT-Academie zijn na een korte introductie op de eindopdracht onder begeleiding aan de slag gegaan om de vraag: Welke rol spelen sociale media in jouw leven? opnieuw te beantwoorden. Deze vraag is de startopdracht van de pilot Mediawijsheid en eveneens de eindopdracht. Bij de startopdracht gaat het over het in kaart brengen van de voorkennis. Bij de eindopdracht om het geleerde in kaart te brengen en tevens de vergelijking te maken met de startopdracht: Wat ben ik anders gaan doen?
Een aantal verschillende presentatievormen zijn gekozen door de studenten: Prezi, video, Popplet, WordPress, Wallwisher en Glogster.
Mooi om te zien hoe de verschillende presentatievormen gebruikt worden om het antwoord op de vraag te presenteren. Halverwege de dag hebben studenten elkaar feedback gegeven op de eindopdracht: Wat vind je goed? en Wat heb je zelf hiervan geleerd?, en Wat mis je? En Hoe heb jij dat gedaan? Op basis van een feedbackformulier met gedetailleerde vragen moesten de studenten deze vragen beantwoorden.
Tot 1 juni hebben de studenten de tijd om de eindopdracht in te leveren en op basis van 80% aanwezigheid en een voldoende eindproduct het certificaat Verklaring Examendeelnemer Mediawijsheid te verdienen. Ik ben erg benieuwd naar de eindresultaten.
Hoi Patrick, een prettig en goed opgezet programma met leuke opdrachten. Ik was een leek wat betreft het begrip media wijsheid aan het begin van de week. Na gisteren Lidy van Oers gesproken te hebbenen vanochtend het schoolboek Mediawijsheid & Sociale media (Esch & Rekkers mei’12) wil ik graag met je van gedachten wisselen.
Als eerste om het binnen programma van demensie’s van burgerschap te plaatsen.
Maar ook omdat voor mij niet helder zit wat er wel en niet bij hoort.
Volgens mij zijn leerlingen (nieuws)maker geworden met de sociale media.
De kracht van sociale media is ongekend, blijf alert op propaganda.
Nieuwe media zorgt voor het vervagen van leeftijden en verschillen. Ouders kunnen het niet (over) zien en kennen nwe ontwikkelingen.
Geen controle op verspreiding of bewaren vaak.
De meerwaarde van sociale media in stage (werk)en onderwijs worden vaak vergeten.
De economische waarde van wat iemand maakt op internet is onduidelijk.
Wordt Linkedin niet de vervanger van je CV en hoe presenteer je voor een werkgever.
Niet op internet te vinden, bestaat het dan wel.