Nominatie Edublog van het jaar bij conferentie Onderwijs & ICT Atelier

Op 12 juni organiseert Windesheim de Conferentie Onderwijs & ICT Atelier:

Onderwijs & ICT zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. De moderne leraar heeft veel lesondersteunende nieuwe media tot zijn of haar beschikking. Maar welke toepassingen zijn geschikt, bruikbaar en hebben onderwijskundige meerwaarde?

Als kennispartner voor het onderwijsveld wil Windesheim onderwijsinstellingen inspireren en aanzetten tot creatieve innovatie en ontdekking van nieuwe kennis op het gebied van ICT & Onderwijs. Vier vragen staan hierbij centraal:

  • Welke ICT-toepassing kan met effect ingezet worden in het vakonderwijs?
  • Hoe kan ik ICT inzetten om onderwijs te ondersteunen?
  • Hoe zorg ik er voor dat ICT een succes wordt in mijn school?
  • En voor degene die verder kijken: is afstandsonderwijs ook inzetbaar in mijn organisatie?

Tijdens deze conferentie wordt antwoord gezocht op deze vragen. U kunt als deelnemer achterover leunen en luisteren, maar u mag ook actief meedoen! Het enige wat we vragen: blijf wel bij de les!

Tijdens de conferentie wordt de edublogger en edutweep van het jaar bekend gemaakt:

’s Middags wordt een prijs uitgereikt door APS en Windesheim aan de beste Edublogger en Edutwitteraar van 2011/2012. Een vakkundige jury onder leiding van edublogger Karin Winters zal een vijftal bloggers en twitteraars bekendmaken, waarna het publiek mag stemmen op hun favoriet. De blogger en twitteraar met de grootste impact kan met een geldprijs naar huis gaan.

Via Twitter kwam ik erachter dat ik op het lijstje van genomineerden sta 😉