Poging tot diefstal van identiteit van studenten?!

Via mijn collega Anouk Butselaar ontving ik onderstaande mail. Deze mail had een studente haar doorgestuurd met de vraag of deze mail te vertrouwen was. Slimme studente om dit te checken bij haar docente, want uiteraard was deze mail niet afkomsting van het Koning Willem I College.

Als je de mail goed leest en de informatie die ze vragen op te sturen op je in laat werken, dan zou op deze manier de identiteit van de persoon die erin trapt gestolen kunnen worden en zo tot een hoop ellende kunnen leiden. Dit is de eerste keer dat ik zie dat er via phising specifiek gericht op studenten geprobeerd wordt om de boel op te lichten.

Ik ben benieuwd of studenten van andere scholen soortgelijke mails hebben ontvangen?

Ondertussen is binnen het Koning Willem I College de nodige actie ondernomen om onze studenten op de hoogte te brengen hiervan.