Opening Innovatiehuis van het Consortium voor Innovatie

Afgelopen vrijdag was ik aanwezig bij de opening van het Innovatiehuis van het Consortium voor Innovatie. Een erg gezellige happening met een warm welkom bij de deur en interessante mensen en leerzame gesprekken. Een leuke start van het weekend.

Wat is het innovatiehuis?
Het Innovatiehuis is een ontmoetingsruimte voor de mbo-sector. Er is een sessieruimte, een huiskamer en een werkruimte van het CvI waar het vaste personeel een basis heeft. Het is een huis dat het midden houdt tussen woonhuis en een atelier.

Er vinden activiteiten plaats zoals Hub’s, intervisiegroepen, basiskampen van expedities, ontwerpsessies maar ook één op één afspraken van CvB’ers met stakeholders. Naast geplande bijeenkomsten kunnen mensen die werkzaam zijn in het mbo onverwacht binnenlopen en er tijd doorbrengen. Een enkeling komt er een week werken (verschilmaker in residence analoog aan het schrijvershuis). De activiteiten sluiten aan bij het plan ’t verschil maken van het CvI waarin opgenomen is dat elke willekeurige twee CvB’ers een initiatief kunnen nemen. Het Innovatiehuis is beschikbaar voor overleg, brainstorm en uitvoering.

Ik ben benieuwd want over 2 weken is de start van de bende van ‘s-Hertogenbosch in het Innovatiehuis. Ik hoop ook hier weer interessante en inspirerende mensen te ontmoeten en ideeën op te doen. Je vindt het Innovatiehuis aan de Koningsweg 38 in ‘s-Hertogenbosch.