“Social media en uw privacy” bij TROS Radar

Op 2 januari zond de TROS in het programma Radar een documentaire uit over Social media en privacy:

Internetgebruik is de afgelopen vijf jaar enorm veranderd. Op verschillende social media sites, als Facebook, Hyves en Twitter delen we meer over ons leven dan ooit.

Naar schatting zijn zo’n 11 miljoen Nederlanders actief op social media. Dat is ongeveer 96% van de internetters. We deden een kleine enquête naar uw privacy op social media. Opvallend is dat zo’n 90% van de deelnemers zegt bewust bezig te zijn met privacy. Ze schermen hun profiel af voor gebruikers die niet op het netwerk zitten en ze zijn selectief in wie ze toelaten. Toch kijkt bij ruim 60% van de ondervraagden de baas of collega’s mee.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Wie social media zegt, zegt Facebook. Met 800 miljoen leden wereldwijd veruit de grootste onder de sociale netwerken. Het bedrijfsmodel achter Facebook is er op gericht steeds meer te delen. Hoe meer u vertelt over uzelf, hoe gerichter Facebook kan adverteren. Op deze manier zijn de advertenties meer waard voor Facebook. Het delen van ons leven is letterlijk het kapitaal van de sociale netwerken.