Onderzoek Cisco noemt internetgebruik jongeren primaire basisbehoefte. Wat zou Maslow hiervan denken?

Via mijn college Anouk Butselaar (@abutsel) werd ik geattendeerd een nieuwsitem op de site Telecompaper over het onderzoek 2011 Connected World Technology, uitgevoerd in opdracht van Cisco. Dit onderzoek geeft aan dat internet voor veel jongeren een primaire basisbehoefte is geworden:

Voor een op de drie studenten en jonge werknemers is internet zelfs een basisbehoefte vergelijkbaar met eten, drinken, onderdak en zuurstof.

De twee belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn dat: 1. jongeren steeds vaker voor online interactie kiezen, en dat 2. mobiele devices worden steeds belangrijker voor jongeren.

In het nieuwsitem wordt indirect gerefereerd aan de pyramide van Maslow. Echter gaat het plaatsen van internet in de onderste laag wat mij betreft mank. Ik kan me wel voorstellen dat social media, zoals facebook, een belangrijke tool zijn geworden om de love/belonging behoefte te bevredigen.