Delicious is dood …. lang leve delicious – nieuwe versie social bookmarking tool

Begin van de jaar werd Delicious in de etalage gezet door Yahoo. De site zou mogelijk zelfs stoppen, want er was geen koper gevonden. Eerder besteedde ik in deze blog hier al aandacht aan:

Enige weken geleden waren er veel blogitems over Delicious, want Yahoo zou  Delicious stopzetten. Later bleek dat Delicious verkocht zou worden en dus toch niet zomaar zou verdwijnen, aldus het NRCNatuurlijk ontstond er toch enige beroering, want je verzameling bookmarks zijn natuurlijk een waardevol bezit. Veel collega´s bloggers gingen op zoek naar alternatieven.

Enige maanden terug werd er een koper gevonden. Lang volgde er radiostilte. Vandaag ontdekte ik dat Delicious vernieuwd is.

Naast een nieuw uiterlijk, mogelijkheden om een foto toe te voegen aan je account, is het begrip stack toegevoegd aan Delicious. Voor uitleg zie bovenstaande video.

Gelukkig ben ik niet overgestapt naar een alternatief en kan ik gewoon gebruik blijven maken van mijn favouriete social bookmarking tool: Delicious. Het enige nadeel is dat Delicious op dit moment voor 100% ondersteund wordt in Firefox. In Internet Explorer (en andere browsers) heb ik ervaren dat nog niet alles werkt.