Opening Schooljaar 2011-2012 bij het Koning Willem I College in het teken van het brein

Op vrijdag 26 augustus 2011 vond in de Parade in Den Bosch de opening van het schooljaar 2011-2011 plaats van het Koning Willem I College. Zoals ieder jaar was er een boeiend programma samengesteld waarin de toekomst van ons college, kennisuitwisseling over leren en entertainment elkaar afwisselden.

In zijn openingsspeach noemt Coen Free de uitdagingen voor ons college komende schooljaren en geeft aan hoe we hier als college mee omgaan.

Vervolgens wordt ingegaan op de werking van het brein door Gerjanne Dirksen. Boeiend is de vertaling van de kennis van de werking van het brein naar concrete handvatten voor het onderwijs. Ze gaat in op het verschil tussen een fixed mindset en een groei mindset, oftewel: heb je wel/geen geloof in je eigen en/of ontwikkelbaarheid van de ander? Een groeimindset levert groei. Erg boeiend is onderstaand filmpje waarbij Michael Jordan aangeeft dat veel fans geloofden dat hij bij zijn geboorte de gave van het basketballen meegekregen heeft, echter de praktijk is anders.

In haar verhaal gaat Gerjanne verder nog in op 6 principes die je je bewust moet zijn om te leren of leren te stimuleren bij studenten. De ochtend wordt afgesloten met een wervelende show waarin zang, dans en goochelen zich afwisseling in de setting van een schoolklas.