iPat zoek iPad?! – Koning Willem I College start pilot met 40 iPad’s

iPAT, met passie voor iDIDAKTIEK, iPEDAGOGIEK, iTECHNOLOGIE, iMOTIVATIE en iEIGENTIJDSONDERWIJS zoekt iPAD om mijn levensmotto `leven is leren` en ´leren is leven` aan te vullen. Ben jij iAANVULLEND, iNTERESSANT en iUITDAGEND en iEIGENTIJDS dan zouden wij een match kunnen zijn. Reageren kan via facebook, linkedIN, Twitter of PingChat.

Binnen het Koning Willem I College worden sinds dit schooljaar zogenaamde koplopersbijeenkomsten georganiseerd. Het idee achter deze bijeenkomsten is dat een voldoende grote groep die een goede afspiegeling vormt van ons college met elkaar aan de slag gaat met een onderwerp. Door een voldoende grote groep koplopers hierbij te betrekken, is de kans groter dat de volgers van de organisatie ook echt gaan volgen.

Vorige week kreeg ieder medewerker van ons college een uitnodiging om zich aan te melden als koploper voor een iPad pilot:

Deze keer gaat het om 40 koplopers die nog vóór de vakantie een training krijgen in de (grote) mogelijkheden van de iPad voor het onderwijs. De iPad is geen notebook, geen netbook, geen laptop en eigenlijk ook geen computer. Maar de iPad lijkt wel een krachtig instrument voor eigentijdse digitale communicatie, kennisverwerving en kennisverwerking te zijn!

Wat we zoeken zijn 40 enthousiaste collega’s , die betrokken zijn bij het primaire proces en die openstaan voor betekenisvolle innovaties.

De iPad wordt niet zo maar uitgereikt, maar gaat vergezeld met een training waarin specifiek ingegaan wordt op het gebruiken van de iPad in je klas. Om in aanmerking te komen voor deze groep koplopers werd de uitdaging meegegeven om een korte, krachtige motivatie te schrijven waarom juist jij tot deze koplopers wil behoren.

Mijn bijdrage heb je bovenin deze blogpost kunnen lezen. Enne …. komende maandag start de koplopersbijeenkomst met de training en kan ik de komende vakantie is rustig brainstormen over hoe ik de iPad komend schooljaar in de klas ga inzetten. Een nieuwe uitdaging!