Mediawijsheid bewustwording met behulp van Social MEdia Bingo

Afgelopen dinsdag heb ik voor een van de afdelingen binnen het Koning Willem I College een studiedagdeel verzorgd over Social Media. Om het studiedagdeel ludiek te starten en meteen voorkennis te activeren, maar ook bewustwording te creëren rondom het onderwerp, heb ik onderstaande Social MEdia Bingokaart ontwikkeld.
Social MEdia Bingo

De deelnemers werd gevraagd om een kruisje te zetten in het vakje waarvan ze het icoontje herkennen. Bij een horizontale of verticale bingo roept men bingo. Om een geldige bingo toegewezen te krijgen, moet je uit kunnen leggen wat het icoontje voorstelt en wat de functionaliteit van de site is. Natuurlijk waren er voor de eerst horizontale en verticale bingo prijzen te vergeven.

Echte horizontale en verticale bingo´s waren er alleen na “valsspelen” door de jonge generatie docenten die met iPhone´s of Android toestellen snel op zoek gingen naar het antwoord. Grappig, want dat had ik natuurlijk niet voorzien.