Een visuele manier voor social bookmarking met Pearltrees – een alternatief voor Delicious?!

Vandaag ontdekte ik via het surfen tussen de diverse plugins voor Firefox the site Pearltrees. Enige weken geleden waren er veel blogitems over Delicious, want Yahoo zou Delicious stopzetten. Later bleek dat Delicious verkocht zou worden en dus toch niet zomaar zou verdwijnen, aldus het NRC. Natuurlijk ontstond er toch enige beroering, want je verzameling bookmarks zijn natuurlijk een waardevol bezit. Veel collega´s bloggers gingen op zoek naar alternatieven. Pearltrees is zo´n alternatief, echter organiseert bookmarks op een iets andere manier. De kracht zit hem in de manier waarop Pearltrees het geheel visualiseert.

Bookmarks worden gegroepeerd in zogenaamde Pearls. Deze Pearls kun je vervolgens uitklappen om de diverse bookmarks te ontdekken. Natuurlijk kun je je ook op Pearls van anderen abonneren. In onderstaande video wordt goed uitgelegd wat de achterliggende gedachte is van Pearltrees.

Erg handig dat je Delicious bookmarks te importeren zijn in Pearltrees. Dit scheelt een hoop tijd om over te stappen. Natuurlijk moet je nog wel even je bookmarks herstructureren. Een serieus alternatief voor Delicous m.i.