Koning Willem I College de beste baas in onderwijsland!

[bron: KW1C.nl]

Het Koning Willem I College is door de Docentenbank, GITP International BV en de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement uitgeroepen tot Beste Onderwijswerkgever in het mbo. Dit werd op de onderwijsvakbeurs NOT 2011 in Utrecht bekendgemaakt door oud-minister van Onderwijs Plasterk.

Vanaf oktober 2010 zijn vele duizenden onderwijsmensen benaderd om hun school te scoren op negen thema’s die met goed werkgeverschap te maken hebben.

Een geweldige eer
Een deskundige jury onder voorzitterschap van Ronald Plasterk, voormalig minister van Onderwijs, heeft de reacties bestudeerd en koos het Koning Willem I College als beste onderwijswerkgever.  Een geweldige eer. De jury maakte de winnaar op 28 januari bekend op de NOT 2011 in Utrecht.  Naast het Koning Willem I College waren het Nova College en ROC Flevoland genomineerd.

Uit het juryrapport
Het rapport was vol lof over ons college. “Het Koning Willem I College is een sterk lerende organisatie waar veiligheid en vertrouwen heerst. Medewerkers zijn in grote mate trots op hun organisatie”.

[aanvulling: de samenvatting van het juryrapport]

Koning Willem I College is een ook sterk lerende organisatie waar veiligheid en vertrouwen heerst. Er is een grote mate van organisatietrots en medewerkers voelen zich gewaardeerd. Enkele opvallende kenmerken van het leiderschap in KW1 is dat teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling bijna onlosmakelijk met elkaar worden verweven. Er is een eigen scholingsinstituut in ‘de School van de Toekomst’. Er wordt goed gezorgd voor begeleiding en opvang van nieuwe medewerkers. Bestuur en management is benaderbaar en open. Externe gerichtheid van de school wordt door de medewerkers sterk gewaardeerd.