Beterspellen.nl – spelenderwijs iedere dag oefenen met Nederlands

Afgelopen weken doemt opeens de site Beterspellen op in social media land, doordat diverse mensen bijvoorbeeld hun score publiekelijke Twitteren.

De site legt duidelijk uit wat het doel is:

Beter Spellen is er om jou te helpen: een vriendelijke assistent met het juiste taalgevoel. De website is voor iedereen die problemen heeft bij het dagelijkse spellen. De meest gemaakte fouten komen aan de orde. De regeltjes zijn vaak best simpel, als je ze eenmaal weet. Daar wil Beterspellen.nl graag bij helpen.

Het lijkt me voor studenten een erg leuke manier om in competitie met jezelf Nederlands beter onder de knie te krijgen. Ik ben in ieder geval gestart. Ook met het oog op de taaltest die alle docenten van het Koning Willem I College binnenkort moeten afleggen.

Er is ook een rekenvariant: Beter rekenen, en naast de gewone webbrowser versie ook een mobiele versie.