Hoezo privacy?! VPRO-documentaire bruikbaar voor het onderwerp Mediawijsheid

De laatste documentaire die ik gekeken heb in de vakantie is: “Hoezo Privacy?” van de VPRO. In deze documentaire krijg je inzicht in het gemak waarmee via social hacking van de ene instantie via de andere instantie zeer veel privé informatie achterhaald kan worden. Hiermee kun je vervolgens de identiteit van iemand anders aannemen voor eigen gewin. Of iemand schade berokkenen. Dit is eveneens in beeld gebracht door een aantal verhalen van een slachtoffer van identiteitsfraude te tonen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Ook laat men zien hoe makkelijk iemands (zelfs van een politieagent) pasjes zijn uit te lezen, of beveiligingscamera´s te bekijken zijn of mogelijk zelfs van andere beelden te voorzien. Kortom, een eye opener en mogelijk te gebruiken als introductie rondom het onderwerp mediawijsheid in de klas.