Leergang TEL behaald!

Afgelopen 18 maanden stond mijn weblog voor een groot deel in het teken van de Leergang TEL (Technology Enhanced Learning). Een leergang van het Koning Willem I College waar in drie blokken, namelijk:

  1. het verkennen van de mogelijkheden van technologie (in het onderwijs);
  2. het ontwikkelen van een leerarrangement voor je eigen vak;
  3. het uitvoeren van een onderzoek naar de effecten van technologie in het onderwijs.

ingegaan wordt op alle aspecten van de inzet van technologie in het onderwijs. Terugkijkend waren voor mij met name TPACK, het ADDIE-model, het onderzoek en de input van mede-deelnemers en de trainers van grote waarde. En natuurlijk de omzetting hiervan in een certificaat. Vandaag is de grote uitreiking hiervan, en tijd om meer weer op te laden voor nieuwe toekomstige doelen voor mijn eigen ontwikkeling in het onderwijs.

Slingers voor het behalen van de leergang TEL

Bij deze wil ik (des TELs) mijn mede-kandidaten van harte feliciteren: Marjolein Heemskerk, Jeroen Bronwasser, Jeroen van den Brand, Saskia van Gils, Rudi van Drunen, Hedzer van der Kooi en Inge van der Storm.