Hoe ondertitel ik filmpjes op YouTube?

Op een van de afdelingen van het Koning Willem I College is een traject gestart om te kijken naar de meerwaarde van video in het onderwijs. Voor een combinatie van een inhoudelijk vak en Engels moeten de studenten een video maken waarin ze laten zien hoe een bepaald aspect gemaakt wordt. Achteraf moet de video voorzien worden van een ondertiteling in het Engels.

Na mijn betrokkenheid bij het brainstormen werd nu de vraag bij me neergelegd hoe je ondertiteling op eenvoudige wijze kunt laten maken door studenten. Tot nu toe had ik zelf nog geen hands on experience, maar vaak genoeg op weblogs gelezen dat het eenvoudig mogelijk is.

Op Computer Idee – filmpje ondertitelen op Youtube staat een duidelijke stap-voor-stap handleiding om ondertiteling op erg eenvoudige wijze toe te voegen aan een geuploade video op YouTube. Mij is het gelukt in 5 minuten.

Zelf gebruik ik al enige jaren video bij de opleidingen van de ICT-Academie om instructie just-in-time aan te bieden, maar ook studenten maken instructiefilmpjes in een combinatie van het vak Nederlands en ICT. De studenten zijn erg enthousiast over beide vormen van video.

[ad#reclame]

Ik ben benieuwd wat het experiment met ondertiteling in het Engels voor het vak Engels gaat brengen?