Ook in het MBO groeit het tekort aan vakbekwame leraren

Op de website Onderwijs in Brabant is een artikel geplaatst over het te kort aan vakbekwame docenten dat de komende jaren ontstaat. In het artikel is mijn collega Hans Schaepkens geïnterviewd over de Beroepscomponent Leerkracht.

Deze zij-instroom-opleiding tot docent wordt een groot aantal jaren reeds door het Koning Willem I College verzorgd samen met Fontys. Het Koning Willem I College verzorgd het leertraject. Fontys het toetstraject. Een mooie en vruchtbare samenwerking waarbij het Koning Willem I College ervoor zorgt dat de opleiding direct aansluit bij het MBO. Voor het 3de jaar heb ik het genoegen om als docent aan deze opleiding mee te mogen werken.

Naast interne kandidaten hebben er afgelopen jaren ook collega’s van onder andere ROC Eindhoven, de Leygraaf en A12 de opleiding gevolgd.

[ad#reclame]