Hoe digibewust bent u?

Mijn Digitale Wereld

Mijn Digitale Wereld

Via de Leergang TEL van het Koning Willem I College kwam ik op het spoort van een checklist over downloaden: wat mag wel? en wat mag niet?. Deze checklist zou op digibewust.nl staan, echter werd ik  doorgestuurd naar de site Mijn Digitale Wereld.

De site bevat een schat aan informatie over mediawijsheid dat makkelijk gevonden kan worden via een zoekfunctie, maar ook gegroepeerd is in diverse onderwerpen.

Erg mooi is de folder: “Hoe digibewust bent u?” waarom een zelftest te vinden is, maar ook voor de volgende onderwerpen kort en bondig verteld wordt wat wel/niet mag of waar je op moet letten om veilig op internet te vertoeven: je eigen pc, chatten, e-mailen, surfen, downloaden en delen, online kopen en verkopen, online betalen, online bankieren, gamen en mobiel bellen.

De website is een initiatief van de Nederlandse overheid, bedrijfsleven en diverse maatschappelijke organisaties. Wat mij betreft erg mooi materiaal dat zeker in de lessen mediawijsheid te verwerken is.

[ad#reclame]