Instructievideo’s gewaardeerd door studenten

Via Jan Jacobs werd ik geattendeerd op het onderzoek van kennisnet waarin men onderzocht heeft wat de didactische meerwaarde van de beschikbaarheid van instructievideo’s op mobiele telefoons/devices is tijdens de stage. Onderstaande video geeft een goed beeld van het onderzoek en de uitkomsten:

Samengevat:

  • het concept instructievideo’s op een mobiel wordt door studenten, docenten en stagebegeleiders goed gewaardeerd;
  • studenten spreekt de uitleg via beelden aan;
  • de video’s werden vooral vooraf en achteraf bekeken en niet tijdens de stage zelf, want het blijkt bijvoorbeeld niet praktisch te zijn om tijdens het verzorgen van een schaap ook je mobiel erbij te pakken;
  • het bespaart de stagebegeleiders tijd, omdat men minder uitleg hoeft te geven;
  • studenten zijn niet bereid om de video’s op hun eigen mobiele telefoon te bekijken.

[ad#reclame]